SLUISMEESTER KRIJN

07 september - 19 september
13:00-23:56


Voor Bosschenaren die regelmatig over de Hinthamerbrug gaan is sluismeester Krijn een vertrouwd gezicht geworden. 24 uur per dag zit hij daar op zijn post en gunt ons een blik in zijn leven. Wie hij is? Uit de verhalen die Sluismeester Krijn op Facebook met een groeiend aantal volgers deelt valt op te maken dat hij bijna een gewoon mens is met mooie en minder mooie momenten.

Dit zijn de initiatief nemers

Wil je helpen? klik op een van de knoppen hier beneden.

of

Verhalen & foto's

Krijn brengt de omgeving tot leven en velen zijn hem gaan groeten wanneer ze het brugwachtershuisje passeren. Of hij ooit terug heeft gezwaaid is niet bekend maar één is gaan opvallen: op de Hinthamerbrug wordt tegenwoordig veel vaker geglimlacht! Sluis0 wordt verbouwd. Een paar rustige laatste weken zijn hem niet gegund want in de aanloop van het afscheid tijdens Seinrite Sluis 0 moeten er een hoop vlaggen worden genaaid.

Tijdens de festiviteiten zwaaien de Bosschenaren de sluishuisjes vaarwel! Krijn die ooit als zeilmaker zijn brood heeft verdiend weet wel hoe je een vlag in elkaar moet zetten. Achter zijn onverwoestbare Pfaff naait hij de een na de andere SEINVLAG in elkaar. Maar hulp hierbij kan Krijn zeker gebruiken!

Krijn schrijft regelmatig op Facebook en heeft inmiddels al wat volgers. Zijn collega en voorganger Brugwachter Teus had er meer, die zit nu op de Hendrikbrug in Dordrecht.

Betrokken Campingbazen

Imke van Dillen

er is een huis voor jou